Újdonságok az ecetpiacon
2006-05-02
“A salátákhoz használatos ecetfélék közül a 0,5 literes borecetek, almaecet, tárkonyos ecet megfizethetõ áron, 250-300 forint között kielégítik az egészséges táplálkozás híveit. A prémium kategóriájú Chef kancsós ecetcsaládban az asztalra tehető, szép csomagolás összhangban van a beltartalommal, amelyhez a hazai alapanyagokat különös gonddal válogatják össze. A kiváló minőséget származási helyük garantálja (fehérborecet tokaji furmintból, vörösborecet egri cabernet-ből, mézes almaecet szabolcsi almából, málnaecet nógrádi málnából). Június 7-én mutatkozott be az év újdonsága, a szórófejes Chef ecetcsalád 0,25 literes üvegpalackban. Ez a rendszeres salátafogyasztóknak jelent majd örömet: nem kell a magyar szokás szerinti cukros vizet használni a salátához. Az ecet édeskés-savanykás, csak rá kell permetezni a kész salátára, és máris fogyasztható. A szórófejes család tagjai: balzsamecet, bazsalikomos balzsamecet, valamint málnaecet. Az édes ízt mustsűrítmény illetve gyümölcscukor biztosítja.
(Élelmiszer, 2005, július 1.)
 
“Több állatorvos tanulmányozta az almaecet jótékony hatását, közülük Dr. Pénzes János már több mint egy évtizede ajánlja az állattartóknak, hogy az állatok ivóvízébe tegyenek almaecetet. Dr. Pénzes sok éves pozitív tapasztalatait a Dr. Bárdos László egyetemi tanár és kutatócsoportja által végzett vizsgálatok is megerősítették: bebizonyosodott, hogy a baromfi, a nyúl, a sertés és a kérődzők ivóvízéhez rendszeresen adagolt mindössze egy százaléknyi almaecet hatására szinte nullára csökken a gyógyszer- és vitaminköltség, jelentősen növekszik étvágyuk és súlygyarapodásuk, így javul a fajlagos takarmány-felhasználás is. “Mindezt évek óta látjuk és tapasztaljuk – mondta dr. Pénzes János szadai állatorvos. Már tudományosan is bizonyított, hogy a haszonállatoknak milyen jót tesz ez a piciny “víztartalom-dúsítás”. Állatorvosként és az állatokat szerető magánemberként is csak azt sajnálom, hogy nem vagyunk képesek velük a verbális kommunikációra, borzasztó jól esne, ha szóban is megerősítenék, hogy mennyivel jobban érzik magukat” – tette hozzá.
(Stop.hu, 2005. szeptember 22.)
Az elmúlt napokban megtízszereződött az almaecet iránti kereslet. Binder Edit, a terméket gyártó Buszesz Rt. kereskedelmi igazgatóhelyettese a Népszabadságnak elmondta: az állattartók ismerik az almaecet stresszoldó hatását. Mivel a kannás kiszerelésű ecetet vásárolják, Binder Edit véleménye szerint a baromfi-influenza esetleges terjedése miatt ólakba kényszerített szárnyasok ivóvizébe adagolják e biológiailag aktív anyagot, az állatokat ezzel nyugtatva.
(Népszabadság, 2005 október 27.)
 
„Magyarország piacvezető ecetgyártó cége, a BUSZESZ Rt. felmérést végeztetett…, amelynek során az országból 400 háziasszonyt kérdeztek meg salátafogyasztási és -készítési szokásaikról. …… Jó hír, hogy 46 százalékuk ha nem is naponta, de heti több alkalommal iktat be étkezésébe salátaféleségeket.Az öntetek közül a pálmát a tejfölös/joghurtos variáció viszi, s nem sokkal utána következik a magyarországi étkezési szokásoknak tradicionálisan megfelelő ecetes-cukros öntet. „
 
Metro, 2005. november 30.
 
Az év végi nehéz étkek időszakában nem lenne szabad megfeledkezni az emésztést segítő salátákról sem. Binder Edit, a Buszesz ecetszakértője elmondta, hogy a Masmi Hungary Piackutató Intézet által végzett felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 16 százaléka fogyaszt napi rendszerességgel salátát, 21 százalék csak hetente egy alkalommal. 46 százalékuk heti több alkalommal iktat be étkezésébe salátaféleségeket.
(Népszabadság, 2005. december 14.)


  • Preventa: a BUSZESZ palackozza
  • Bencés borecetek pannonhalmi fehérborból
  • Eceteinkről
  • Párizsi világsiker
  • Ásványvizünkről
  • Újdonságok az ecetpiacon
  • Az árcsökkentés határai
  • Nem mind almaecet, ami fénylik